שוק טלה בתנור בשילוב ירקות שורש

מצרכים עבור 8 מנות:

שוק טלה של מעדני הטלה במשקל 3-3.5 ק"ג 6 שיני שום פרוסות לרבעים לאורכן כף חרדל דיז'ון גרגרים זרעי כוסברה (לא חובה) לימון כבוש אחד פרוס 2 כפות שמן זית תבלינים טריים: תימין, רוזמרין, אזוב (עשרה גבעולים מכל אחד)

לירקות:

2 שומר 6 ארטישוק ירושלמי מקולף 6 תפו"א קטנים 2 בטטה 4 גזרים 1 שום 2 בצל שמן זית 10 גבעולי תימין מפוררים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:

חצי צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה דק לימון שלם מקולף מהקליפה חתוך לקוביות קטנטנות

אופן ההכנה:

1.להכנת הירקות: מורידים 2 עלים חיצוניים מקצוות השומר.

2.על מנת להביא לריכוך ראשוני של הירקות, מקלפים את כל הירקות (פרט לשום, בצל ובטטה) ושמים את כולם בסיר עם מים. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.

3.מוציאים את הירקות מהסיר וחותכים לקוביות גסות.

4.מסדרים בתבנית את כל הירקות כולל השום, הבצל והבטטה ומורחים מעל שמן זית.

5.מפזרים תימין, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.

6.להכנת הבשר: בעזרת סכין חדה יוצרים חורים בשוק ומכניסים את שיני השום הפרוסות.

7.מכינים תערובת מהחרדל, זרעי כוסברה חצי מהלימון הכבוש קצוץ ושמן הזית ובוזקים על השוק.

8.יוצרים צרור מהתבלינים הטריים ומעסים בעזרתם את השוק כך שהתערובת תיספג היטב ולאחר מכן מפזרים את התבלינים על השוק.

9.ממלחים, מפלפלים ומניחים את שארית פרוסות הלימון על השוק.

10.מכניסים לתנור על רשת צלייה ל-15 דקות לחום גבוה ביחד עם תבנית הירקות.

11.מנמיכים ל-180 מעלות וממשיכים לצלות עוד כשעה וחצי בהתאם לגודל השוק (20 דקות צלייה לכל חצי ק"ג). מומלץ לבדוק טמפרטורה של הנתח במד-חום למרכז הנתח. ב-70 מעלות הנתח יהיה ורוד באמצע וקריספי בחוץ.

12.נותנים לשוק לנוח כעשר דקות לפני הפריסה.

13.מוציאים מהתנור את הירקות ואת השוק טלה ומפזרים על השוק את הלימון והפטרוזיליה.

14.לפי בחירה ניתן להגיש שלם או לפרוס את השוק, לצד הירקות.

15.מפזרים חצי כפית מלח גס על הכל ומגישים חם.