קציצות ברוטב עגבניות

מרכיבים:

300 ג’ בשר בקר טחון תפוח אדמה מגורד (לא מבושל) כפית שום כתוש רבע כפית כורכום כפית פפריקה מעט כמון כף שטוחה א. מרק

רוטב עגבניות:

4 עגבניות בצל גדול קצוץ 3 שיני שום 2 – 3 כוסות מים כף רסק עגבניות 3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה כפית גדושה פפריקה כפית סוכר כף שטוחה א. מרק פלפל שחור גרוס מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות: 1. בקערה לערבב את מצרכי הקציצות לתערובת אחידה ולהכין קציצות, מעט לשטח ולקרר במקרר.

2. הכנת הרוטב : להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשיך טיגון.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות.

*5. שתי אפשרויות: להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל אותן כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה בינונית. אפשרות שנייה זה לטגן את הקציצות כדקה שתיים מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 10 דקות בישול.


כדאי לדעת ש… אפשר להכין את התבשיל יום מראש ואפילו יומיים, את הקציצות ניתן להקפיא במידה והבשר טרי אפילו שיש בהן תפוח אדמה, בישול העגבניות מראש לא חובה זה מומלץ. ניתן להכין את הרוטב יום מראש. את התפוח אדמה ניתן להחליף בגזר. למרות שיש סוכר התבשיל לא מתוק אני לא ממליצה לוותר עליו.