פשטידת רועים

מצרכים:


1/2 קילו בשר טחון מעדני הטלה

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית בהרט (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

צרור פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

מעט שמן


לפירה:

7-8 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים עד לריכוך מלא

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:


1.מאדים במעט שמן בצל וגזר עד לריכוך הגזר. מוסיפים בשר טחון ומתבלים. מערבבים ומפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים פטרוזיליה (מי שאוהב), טועמים ומתקנים תיבול.

2.מוערכים לפירה חלק את תפוחי האדמה עם השמן והתבלינים.

3.מחממים תנור ל-190 מעלות.

4.משטחים בתבנית את שכבת הבשר ומעליה משטחים את שכבת הפירה בצורה אחידה.

5.אופים כ- 35 דקות עד שהפירה מזהיב קלות מלמעלה.

6.מגישים מייד.