מתכון ללחמעג'ון

חומרים ל-16-18 פיתות:


בצק: 6 כוסות קמח לבן 2 כפיות מלח 1 כף סוכר 4 כפיות שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים) ¼ כוס שמן זית ¾ 1 כוס מים פושרים


מלית בשר: 3 בצלים, קצוצים 3 כפות שמן 500 גרם בשר טחון מעדני הטלה 100 גרם רסק עגבניות (לא הכרחי) 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית תערובת תבלינים בהרט (או אורגנו מיובש, או רבע כפית צ'ילי מיובש) פלפל שחור גרוס כחצי כוס צנוברים


אופן ההכנה:


1. מכינים בצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והשמרים היבשים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם בנפרד בחצי כוס מהמים עם כפית מהסוכר ומשהים כ-10 דקות לתסיסה. לאחר מכן מוסיפים אותם לשאר החומרים ויוצרים בצק.)


2. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה, תוך ערבוב בקרס הלישה במהירות איטית.


3. לשים את הבצק כ-8 דקות עד שיהיה גמיש ורך. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.


4. מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל בשמן עד שיעשה שקוף, ומצננים.


5. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל המטוגן, מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים לפי הטעם.


6. מחלקים את הבצק ל-16-18 חלקים שווים ומגלגלים מכל חלק כדור. מכסים את כדורי הבצק במגבת וממתינים 5 דקות.


7. מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט לעלה בקוטר 10-12 ס"מ ומניחים את העלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.


8. שמים מעל כל עיגול בצק כף גדושה ממלית הבשר, משטחים אותה ומפזרים מעל מעט צנוברים.


9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 220° במשך כ-20 דקות, עד שהבצק ישחים מעט.


10. מוציאים מהתנור, ומגישים מיד.