טיפים פילה מיניון

נתח דק בצידו האחד ועבה בצידו השני. ממוקם במרכז הבהמה, מאחורי הסינטה, נתח פנימי יחסית. פילה הוא הנתח הכי רך בבהמה וחף משומן.

שימושים: אחד הנתחים הקלאסיים לאומצות, כאשר מהחלק המרכזי מכינים את השאטו בריאן המפורסם, ומהקצוות מכינים מאכלים קלאסיים כגון סטרוגנוף. מתאים במיוחד להקפצה, צלייה קצרה או קרפצ'יו. באופן די מפתיע הוא מתאים גם לצלייה בנתח אחד בתנור, שם הוא נותן תוצאה מצוינת בתנאי שהצלייה תהיה קצרה. בגלל היותו רך מאוד ורזה, הוא גם מתאים לאידוי ולבישול קצר במרקים למיניהם (שאבו שאבו היפני למשל).

*אסור בתכלית האיסור לתת לפילה בישול או צלייה ארוכים מדי.