גולש הונגרי קלאסי

המצרכים


כתף בקר מעדני הטלה - 1 ק"ג (חתוך לקוביות)

שמן קנולה - 1 כף

בצלים - 3 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות)

שיני שום - 3 (כתושות)

פפריקה מעושנת - 2 כפיות

פפריקה מתוקה - 1 כף

מים - ½2 כוסות

עגבניות מרוסקות - 400 גרם

רסק עגבניות - 2 כפות

עלי דפנה - 2 עלים

פלפל אדום - 1 (מתוק, חתוך גס)

פלפל ירוק - 1 (מתוק, חתוך גס)

פלפל כתום - 1 (חתוך גס)

מלח - 1 כפית

פלפל שחור - 1 כפית


אופן ההכנה:

1.חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.

2.בקערה גדולה, תבלו את קוביות בשר הבקר במלח ובפלפל שחור והניחו בצד.

3.חממו את השמן בסיר גדול על אש גבוהה, הוסיפו את בשר הבקר ובשלו אותו עד להשחמה. הוסיפו את קוביות הבצל וערבבו את התערובת למשך 5 דקות או עד שיזהיב, הוסיפו את השום הכתוש ובשלו למשך דקה נוספת.

4.עם תום הבישול הראשוני, הוסיפו אל התערובת שבסיר את הפפריקה המעושנת, הפפריקה המתוקה, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, עלי הדפנה והמים ובשלו עד שהתבשיל יגיע לרתיחה.

5.כעת, העבירו את הסיר אל התנור והניחו למנה להתבשל למשך כשעה וחצי נוספות. עם תום הבישול, הוסיפו אל התבשיל את הפלפלים המתוקים והחזירו לבישול של כשעה נוספת או עד שהבשר מתרכך לחלוטין.