ביצה סקוטית

רכיבים לביצה סקוטית: ביצים בינוניות - 6 בשר טחון מעדני הטלה 500 גרם קמח לבן - ¼ כוס פירורי לחם - ½ כוס שמן - ½ כוס (לטיגון)


אופן הכנת הביצה סקוטית:

הכניסו 6 ביצים לתוך סיר וכסו אותן במים קרים. סגרו את הסיר ותנו לביצים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות.

הורידו את הסיר מהאש, שטפו את הביצים במים קרים, וכאשר הן קרות מספיק בכדי לאחוז בהן, הוציאו אותן מהסיר, קלפו והניחו בצד.

שטחו את הבשר הטחון עד כמה שניתן ל-6 קציצות דקות. עטפו את הביצים הקלופות בציפוי הבשר הטחון. שימו את הקמח, החלמון ופירורי הלחם ב-3 קעריות נפרדות. צפו את הביצים העטופות בקמח ולאחר מכן בחלמון ובפירורי הלחם. כוונו את התנור לחום של 190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. מזגו את השמן לסיר בינוני וחממו אותו על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו את הביצים המצופות, בקבוצות של 2 בכל פעם, אל תוך השמן וטגנו אותן עד שהן מזהיבות מכל צדיהן. הוציאו את הביצים מהסיר עם השמן, העבירו לתבנית המרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 5 דקות. הוציאו והגישו.