המצרכים

500 גרם שייטל בקר מעדני הטלה

מעט שמן זית

50 גרם שומן טלה, קצוץ

1 כפית בהרט

1 כפית אבקת קארי

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

טחינה ביתית

2-3 פיתות

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

פרוסות עגבנייה

אופן ההכנה:

1.מעבירים את נתח הבשר למקפיא לשעה או עד שהוא מתקשה מעט אך לא קופא לחלוטין. פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה (כשהבשר מעט קפוא הפריסה הרבה יותר קלה).

2.מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה עד שהיא לוהטת. מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית ושומן הטלה, ומחכים עד שהשומן נמס לחלוטין.

3.מוסיפים מחצית מכמות פרוסות הבקר, ומסדרים בשכבה אחת על המחבת (לא בערימה). לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות עד שהבשר נצרב ומקבל צבע. מקפיצים מעט וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות או עד שהבשר מבושל לחלוטין (אם במהלך הבישול מפסיקים לשמוע את רעש הטיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית, מסירים את הבשר מהמחבת, נותנים לכל הנוזלים להתאדות ורק אז מחזירים אותו פנימה). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבשר.

4.מאחדים את כל הבשר בתבנית, מוסיפים את התבלינים ומערבבים כחצי דקה עד שהתבלינים מעלים ניחוח.

5.מחלקים את השווארמה בין פיתות או מגישים בצלחת עם טחינה וירקות שאוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *