המצרכים

הפסטה

פסטה קונכיות – 1/2 אריזת ניילון – סה"כ (250 גרם)

המילוי

בשר בקר טחון מעדני הטלה – 500 גרם

שום – 2 שיניים, כתושות.

בצל – יחידה בינונית (125 גרם), מגורר.

פטרוזיליה – צרור (114 גרם), קצוצה.

שמן זית – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)

תימין מיובש – כף שטוחה (4 גרם)

מלח – 1/2 כפית שטוחה

פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה

שמן זית – כף (10 מ"ל), לטיגון.

הרוטב

בצל – יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ.

שמן זית – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)

שום – 4 שיניים, כתושות.

עגבניות חתוכות דק – 2 פחיות – סה"כ (800 גרם)

רסק עגבניות – כף (43 גרם), גדושה.

מלח – 1/2 כפית שטוחה

פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה

סוכר – 1/2 כף שטוחה – סה"כ (8 גרם)

בזיליקום – חופן (6 גרם), קצוץ.

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי (מלבד כף שמן הזית לטיגון).

2. מטגנים את תערובת הבשר במחבת עם כף שמן הזית עד שהבשר משנה את צבעו, מיד מעבירים לקערה ומכניסים לקירור. בינתיים מבשלים את הפסטה ע"פ ה ההוראות ומכינים את הרוטב.

3. מבשלים את קונכיות הפסטה במים רותחים במשך כ- 5 דקות (חצי בישול), מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב מנוזלים.

4. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן הזית ומוסיפים את שאר המצרכים. מבשלים את הרוטב על אש נמוכה כ- 5 דקות.

5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

6. יוצקים את הרוטב לתבנית גדולה מספיק שתכיל את הרוטב והקונכיות, ומכינים נייר אפייה על השיש.

7. ממלאים כל קונכיית פסטה בבשר המבושל (אין צורך להדק ולמלא יותר מדי) ומעבירים לנייר האפייה. מכינים כך את כולן.

8. מסדרים את הקונכיות יפה ברוטב בצורה צפופה ומכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית בתבנית ומפזרים עלי בזיליקום טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *