המצרכים :

  • 8-10 פלפלים בינונים מכל הצבעים

למלית:

  • בצל, קצוץ

  • מעט שמן, לטיגון

  • 700 גרם בשר טחון מעדני הטלה

  • כפית מלח

  • כפית פלפל שחור

  • כף תבלין לקציצות

  • חצי כפית בהרט

  • כפית קינמון

  • כף פפריקה אדומה

  • חצי כפית כורכום

  • 4 כוסות אורז לבן מבושל

  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

  • חצי צרור כוסברה, קצוץ

לרוטב:

  • בצל גדול

  • מעט שמן, לטיגון

  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות

  • עגבנייה בשלה, מגורדת בפומפייה (או קופסה קטנה של עגבנית מרוסקות)

  • כפית סוכר

  • כף פפריקה אדומה

  • רבע כפית כורכום

  • כפית בהרט

  • כפית כמון

  • כפית תבלין לקציצות

  • כף מחוקה מלח

  • חצי כפית פלפל שחור

  • חצי לימון

  • רבע צרור כוסברה, קצוץ

  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1.מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים תוך פירוק עד שהוא מוכן ומשנה את צבעו.

2.מפזרים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את האורז המבושל ואת עשבי התיבול, מערבבים היטב וטועמים. אם צריך, מוסיפים מלח.

3.שוטפים את הפלפלים וחותכים את חלקם העליון (לא עד הסוף, כך שישמשו אחר כך כמכסים). ממלאים את הפלפלים, ואת מה שנשאר מהמלית שומרים בצד.

4.הרוטב: מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבנייה המגורדת ו"פותחים" אותם בשמן. מוסיפים כפית סוכר כדי להוריד את החמיצות, ומערבבים.

5.מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.

6.סוחטים פנימה את הלימון. מסדרים את הפלפלים הממולאים ברוטב ומפזרים כוסברה ופטרוזיליה.

מבשלים 40 דקות על אש קטנה (אם רוצים, אפשר לאפות בתנור ב-180 מעלות על טורבו). מוסיפים לסיר את מה שנשאר מהמלית ומבשלים עוד 10 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *